Czwartek, 10.07.2025
|
Śniadanie
|
Zupa mleczna z pł. śniadaniowymi. Bułka kajzerka z masłem. Ser żółty. Pomidor koktajlowy- dodatek warzywny. Herbata.
|
II Śniadanie
|
Arbuz.
|
Obiad
|
Zupa dyniowa z ziemniakami. Gulasz wieprzowy w sosie własnym. Kasza bulgur. Surówka z młodej kapusty. Napar owocowy.
|
Podwieczorek
|
Banan. SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJĘ NIETOLERANCJI zboża zawierające gluten, jaja, mleko, produkty pochodne, seler.
|
Piątek, 11.07.2025
|
Śniadanie
|
Bułka razowa/pszenna z masłem. Zając pieczony. Ogórek zielony- dodatek warzywny. Kawa Inka, herbata.
|
II Śniadanie
|
Morele.
|
Obiad
|
Krem z białych warzyw z makaronem. (kalafior, por, seler, pietruszka) Ryba Miruna smażona. Młode ziemniaki z koperkiem. Mini marchew na parze. Napar owocowy.
|
Podwieczorek
|
Deser mleczny. SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE PRODUKTY POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJĘ NIETOLERANCJI zboża zawierające gluten, jaja, mleko, produkty pochodne, seler i ryby.
|
INFORMUJEMY, ŻE JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE Z PRZYCZYN OD NAS NIEZALEŻNYCH